Касперски Стандарт, Плюс, Премиум

Касперски: започваме нов дигитален живот

Запознайте се с новия Kaspersky: Представяме ви нашата нова продуктова линия и ви разказваме за подобренията, които нашите домашни потребители могат да очакват.

Имаме страхотни новини: нашата продуктова линия за домашни потребители получава най-голямото си надграждане от години. Нека поговорим за това какво се променя и как това ще направи вашия цифров живот по-прост, удобен и сигурен.

Първото нещо, което опитните потребители на нашите продукти вероятно ще забележат, е името. Въвеждаме нова и опростена структура на именуване на нашата потребителска продуктова линия, която се издига до ниво на марка и сега се основава на името си – Kaspersky. Но това е само върхът на айсберга.

Наистина голямата новина е, че разширихме значително функционалността на нашата нова продуктова линия за домашни потребители. На всичкото отгоре ние всъщност преработихме потребителския интерфейс от нулата. Вече е по-лесен за използване и по-модерен. И накрая, вместо обичайните лицензни кодове, ние преминаваме към абонаментна система с няколко плана.

Геният се крие в простотата

Както казахме по-рано, нашата защита за домашни потребители сега се базира на търговската марка „Kaspersky“. „Интернет сигурност“ и „Облак за сигурност“ изчезнаха, така че няма да ги смесвате отново. В крайна сметка, ако попитате някой от нашите клиенти кой антивирусен софтуер използва, какво обикновено казва? „Касперски“. Ето как се нарича нашият продукт сега - той е зашеметяващо прост!

Излишно е да казвам, че новата продуктова линия на Kaspersky надхвърля просто антивирусния софтуер - това е цяла платформа за сигурност за вашия цифров живот. Това е нещо като във Формула 1 - пилотът не може да спечели сам. Имат нужда от огромен екипаж, който да ги подкрепя. Но не можете да спечелите и без водача.

Сега използваме абонаментен модел, който се превръща в индустриален стандарт, за да разпространяваме нашето решение. Kaspersky поддържа четирите основни платформи: Windows, macOS, Android и iOS. Точно така, никога не можете да имате твърде много сигурност — дори ако използвате iPhone.

Домашните потребители вече имат достъп до три плана: Kaspersky Standard , Kaspersky Plus и Kaspersky Premium .

Така че вие ​​сте свободни да изберете плана, който ви осигурява защитата, функционалността и услугите, от които се нуждаете, без да разбивате банката. Нещо повече, функциите, включени в плановете, ще защитят не само вашите устройства, но и целия ви цифров живот.

Всичко на правилното място

Сега е време за най-важната част: нови функции и услуги. Разделихме ги на четири категории: сигурност, производителност, поверителност и самоличност. Всяка категория има свой собствен раздел в интерфейса, така че е доста трудно да се изгубите.

Броят на полезните инструменти във всяка категория зависи от вашия план. Когато преминете към по-високо ниво, отключвате следващото ниво и получавате набор от допълнителни функции. С Kaspersky Standard получавате сигурност и производителност и основни функции за поверителност. Преминаването към Kaspersky Plus отключва останалите функции в раздела Поверителност, както и неограничен VPN абонамент. Kaspersky Premium обхваща всички функции, включително раздела Идентичност.

Сигурност: не напускайте дома без него

Нека започнем с крайъгълния камък на цялата операция: сигурността. Тук ще намерите всичките ни изпитани във времето (и често най-добрите в индустрията) инструменти като антивирусна програма, защитна стена, антифишинг, уеб антивирусна програма, защита срещу руткитове и рансъмуер, както и анализ на уязвимости и превенция.

Големият извод тук е цял набор от подобрения „под капака“. Те са незабележими за потребителите, но правят защитата по-надеждна, особено когато става въпрос за напреднали нови заплахи. Един пример са невероятните резултати, които постигнахме, когато става въпрос за защита срещу ransomware.

Преместихме най-популярните и основни функции на главния екран за лесен достъп. Например, сега можете лесно да намерите начин да възстановите системата си, дори ако тя е била заразена, преди да инсталирате Kaspersky.

Производителност: имате нужда от малко пролетно почистване?

Следващата категория, Performance, има много нови функции. Те могат да ви помогнат да ускорите вашето устройство, да освободите място на диска, да подредите вашите приложения и др. Ако искате да запазите своята „дигитална къща“ изрядна, определено ще имате нужда от тези инструменти. Ако използваме популярна аналогия, това е като екип от роботи икономки, всяка със собствена специализация.

Например, можете да оптимизирате стартирането и системния регистър на Windows, като изхвърлите всички боклуци, които забавят системата ви. Или можете да намерите дублиращи се файлове, които заемат твърде много ценно място на вашия диск.

Ще намерите също инструменти за архивиране и система, която ви предупреждава, ако вашият HDD или SDD е на път да се повреди. Тези функции са изключително полезни, когато става въпрос за запазване на ценни снимки и други незаменими цифрови елементи.

Нашият специален „Режим на игра“ блокира всички некритични процеси и известия, когато компютърът ви изпълнява игра в режим на цял екран. Така че няма да се налага да се тревожите за FPS или да се разсейвате по време на битка с голям бос. По същия начин „режимът „Не безпокойте““ се включва, когато правите нещо, което изисква много концентрация, като провеждане на видео разговор, работа в офис приложение и т.н.

Поверителност: не се допускат шпиони

Друг начин, по който нашият продукт улеснява живота ви, е като защитава поверителността ви. В края на краищата, колкото повече устройства и приложения използвате, толкова повече потенциал имате за изтичане на информация. За да сте сигурни, че никой не може да надникне в „прозорците на вашия дигитален свят“, трябва внимателно да регулирате „щорите“ или дори да активирате определени услуги. Може да е трудно да обгърнете всичко това.

Но сега можете просто да отидете в раздела за поверителност, който ви позволява да управлявате всичките си „щори“ от едно място. Разделът за поверителност предпазва вашата камера и микрофон от любопитни хакери, защитава вашите онлайн плащания и открива софтуер за преследване , който определени „доброжелатели“ може да са инсталирали на вашето устройство без вашето съгласие.

Нямаме време да разглеждаме всяка отделна технология за поверителност в този преглед, така че нека се съсредоточим върху най-интересните нови функции.

Data Leak Checker поддържа вашите онлайн акаунти сигурни, като проверява дали личната ви информация е била разкрита по време на последното изтичане на данни. Ако това се случи с вас, ще получите известие и препоръка какво да правите по-нататък.

Устройствата в моята мрежа следят устройствата, свързани към вашия домашен Wi-Fi, и ви предупреждават, ако се появи „непознат“.

Поверителното сърфиране не позволява на различни уебсайтове да събират данни за вас. Ако погледнете статистиката на инструмента, ще научите много за това какво всъщност означава „поверителност“ онлайн.

Функцията за социална поверителност, която понастоящем е налична на устройства с Android и iOS, ви помага да проверите каква лична информация споделяте в акаунти в социални медии (като Facebook, Google и т.н.) и да коригирате настройките си за поверителност.

Плановете Kaspersky Plus и Kaspersky Premium идват с неограничен VPN трафик като част от вашия абонамент. Нашето интелигентно VPN приложение може автоматично да открива незащитени Wi-Fi мрежи и да криптира вашите данни в движение, ако е необходимо. Можете да се свържете с няколко хиляди VPN сървъра в над 80 страни. Излишно е да казвам, че този инструмент идва с всички горещи нови функции, които едно модерно VPN приложение трябва да притежава. Те включват Kill Switch, който гарантира, че нито един пакет некриптирани данни не може да се прокара, възможността за конфигуриране на достъп на интелигентни домашни устройства и поддръжка за регионален достъп до съдържание на Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max и други стрийминг услуги . Имаме и добри новини за тези, които се притесняват от скоростта на връзката: според независими тестове нашите VPN приложения са  сред най-бързите.

Плановете Kaspersky Plus и Kaspersky Premium също включват Premium версия на нашия Kaspersky Password Manager . Приложението ви помага да създадете изключително силни пароли, сигурно ги съхранява за вас и ви предупреждава в случай на външно изтичане.

Самоличност и първокласни услуги

И накрая, черешката на върха е нашият раздел Идентичност.

Първо, има портфейл за защита на самоличността, специална криптирана папка, където можете да съхранявате всякакви чувствителни документи, като вашия паспорт или шофьорска книжка, за да предотвратите кражба на самоличност — и ви позволява сигурен достъп до вашите данни на всяко от вашите устройства.

Второ, има незабавен достъп до 24/7 първокласна поддръжка на клиенти както по телефона, така и чрез чат (моля, имайте предвид, че 24/7 поддръжката не е налична за всички езици). Premium означава, че не е нужно да чакате на опашка — вашата заявка ще бъде решена с най-висок приоритет.

Нашите експерти не само ще ви дадат съвет, но също така ще ви помогнат да намерите оптималната конфигурация за вашия компютър и отдалечено разрешаване на предизвикателни проблеми, включително тези, причинени от зловреден софтуер, който е заразил системата, преди да инсталирате Kaspersky.

Важна част за семейства с деца в училище: текущият абонамент за Kaspersky Premium също идва с бонус — безплатен едногодишен абонамент за премиум версията на нашето приложение за родителски контрол Safe Kids , наскоро актуализирано с някои нови полезни функции .

Хайде да си чатим

Новият интерфейс на Kaspersky е невероятно интуитивен — извършихме широкомащабно тестване, за да го направим възможно най-прост и лесен за използване. Вземете например инсталационния екран. Всичко започва с нов инсталатор и първоначална настройка. Прилича на чат, така че трябва да е познат на всеки, който използва месинджъри. И всъщност ще получите нещо от процеса на инсталиране, тъй като инсталаторът ви превежда през най-интересните функции.

След като отворите приложението, ще видите раздела Начало. Тук сме поставили елементите, които нашите потребители смятат за най-полезни. Например тук ще намерите бутона за бързо сканиране — няма повече да го търсите в менюто. Има и бутони в страничното меню, които ще ви отведат до съответните секции. Така че, ако искате да разберете кой е свързан към вашата домашна мрежа или да защитите множество устройства, вече не е нужно да проверявате всяко кътче и кътче на интерфейса, за да го направите.

Поискайте безплатно надграждане!

Преходът към новата продуктова система ще става постепенно. В крайна сметка ще спрем да продаваме старите решения, въпреки че ще ги поддържаме известно време.

Ако използвате платената версия на един от нашите домашни продукти, можете да преминете към новата система, без да харчите нито стотинка. Например, можете да конвертирате безплатно текущия си лиценз за Kaspersky Internet Security в абонамент за Kaspersky Standard . По същия начин можете лесно да конвертирате Kaspersky Security Cloud в абонамент за Kaspersky Plus .

Между другото, Kaspersky навърши 25 години тази година. Трудно е да се повярва, но ние защитаваме данните и устройствата на стотици милиони потребители по целия свят вече четвърт век. И ние го правим по-добре от всеки друг в света - постоянно високите резултати от тестове от независими лаборатории доказват това.